• ELS JUEUS CATALANS

    LA HISTÒRIA QUE MAI NO T'HAN EXPLICAT

    FORCANO, MANUEL ANGLE EDITORIAL (AGORA/XARXA) EAN: 9788416139163 Altres llibre de la col·lecció Altres llibres del mateix autor
    Aquest llibre repassa la història dels jueus catalans, des de les primeres notícies fins a les comunitats jueves actuals. Quan van arribar, on es van establir, com vivien, qui i per què els perseguien, com sobrevivien als atacs, on i com resaven, com s'organitzaven, quines figures els lideraven, què...
    Ancho: 145 cm Largo: 230 cm Pes: 250 gr
    Pròximament
    18,90 €
  • Descripció

    • ISBN : 978-84-16139-16-3
    • Data de llançament : 01/10/2014
    • Any d'edició : 2014
    • Idioma : Catalán
    • Autors : FORCANO, MANUEL
    • Número de pàgines : 384
    • Col·lecció : INSPIRA
    • Número Colecció : 44
    Aquest llibre repassa la història dels jueus catalans, des de les primeres notícies fins a les comunitats jueves actuals. Quan van arribar, on es van establir, com vivien, qui i per què els perseguien, com sobrevivien als atacs, on i com resaven, com s'organitzaven, quines figures els lideraven, què ens n'ha quedat, què escrivien i si ho feien en hebreu o en català, són algunes qüestions que aquest llibre respon en un to divulgatiu i amè. Al llarg de segles de presència a Catalunya, de les comunitats jueves catalanes van sorgir geògrafs, gramàtics, metges, poetes, filòsofs, teòlegs i cabalistes d'enorme prestigi, figures venerades encara avui arreu del món jueu, però malauradament molt poc conegudes a casa nostra.
    * Un jueu de Tortosa va escriure al segle X el primer diccionari de la llengua hebrea.
    * Els terrenys que avui són la plaça de Catalunya de Barcelona al segle XII eren propietat d'un jueu.
    * Un dels primers batlles catalans de Lleida va ser un jueu i va exercir el càrrec divuit anys.
    * Fins al segle XIII la ciutat de Girona era anomenada «Mare d'Israel».
    * Als calls de Barcelona i Girona existien dues escoles de càbala d'una gran influència a tot el món jueu.
    * La primera comunitat jueva moderna de l'Estat espanyol després de 1492 va ser la de Barcelona.
    Un llibre per descobrir la importància i la vigència del llegat jueu a Catalunya, al llarg de la història fins a l'actualitat.

Aquest lloc web emmagatzema dades com galetes per habilitar la funcionalitat necessària de el lloc, inclosos anàlisi i personalització. Podeu canviar la seva configuració en qualsevol moment o acceptar els paràmetres per defecte.

política de cookies

Essencials

Les galetes necessàries ajuden a fer una pàgina web utilitzable activant funcions bàsiques com la navegació a la pàgina i l'accés a àrees segures de la pàgina web. La pàgina web no pot funcionar adequadament sense aquestes galetes.


Personalització

Les galetes de personalització permeten a la pàgina web recordar informació que canvia la forma en què la pàgina es comporta o l'aspecte que té, com el seu idioma preferit o la regió en la qual vostè es troba.


Anàlisi

Les galetes estadístiques ajuden als propietaris de pàgines web a comprendre com interactuen els visitants amb les pàgines web reunint i proporcionant informació de forma anònima.


Marketing

Les galetes de màrqueting s'utilitzen per rastrejar als visitants en les pàgines web. La intenció és mostrar anuncis rellevants i atractius per a l'usuari individual, i per tant, més valuosos per als editors i tercers anunciants.


Subscriu-te al nostre butlletí

Subscriu-te i rebràs totes les nostres novetats. Zero SPAM, només continguts de valor.
He llegit, comprenc i accepto la política de privacitat
Informació sobre el tractament de dades